Ondernemen

1. Groen ijvert voor de oprichting van een ondernemersloket. We willen een centraal punt waar handelaars terecht kunnen met al hun vragen omtrent vergunningen, belastingen, subsidies, …

2. Handelaars moeten te allen tijde dicht bij de burger kunnen staan. We willen stimulansen bieden om onze handelskern te versterken. Dit kan doordat de gemeente bij de oprichting van een zaak het eerste jaar de helft van de huur op zich neemt.

3. Groen Balen wil inzetten op een volwaardige boerenmarkt. We willen lokale ondernemers ook stimuleren om zich aan te bieden op deze markten. We stimuleren een lokaal, gezond en menselijk aanbod.

4. We zetten met Groen in op een deel- en kringloopeconomie. We stappen weg van een wegwerpmentaliteit en kiezen ervoor om producten die voor bepaalde burgers overbodig blijken, tijdig een nieuw leven in te blazen.

5. Lokale ondernemers kunnen een éénmalige subsidie aanvragen om hun plastic verpakkingen te vervangen door milieuvriendelijke alternatieven.

6. Bestaande handelaars moeten zich gesteund voelen in hun ondernemerschap.
Het is mee dankzij hen dat onze kernen b(l)oeien. De gemeente zorgt ervoor dat specialiteiten van lokale handelaars meer in de verf worden gezet tijdens markten, evenementen en in de algemene publiciteit vanuit de gemeente.

7. Groen gaat radicaal lokaal. Alle producten en diensten die vanuit de gemeente aangekocht worden moeten in eerste instantie rechtstreeks van lokale handelaars afgenomen worden.

8. Groen gaat voor het inschakelen van een energiecoach. Samen zoeken we uit hoe onze ondernemers maximaal kunnen besparen op overtollige energiekosten.

9. De overheid moet zelf actief vernieuwen. We investeren meer in onderzoek en ontwikkeling, focussen alle middelen op groene pioniers en gebruiken het aankoopbeleid om hen te ondersteunen.

10. De betrokkenheid van de lokale handelaars moet groter. Unizo en de lokale handelaars verdienen het om een volwaardige adviesraad en partner van het bestuur te zijn.

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.