Wonen

1. We trekken de kaart van het lokale gebied. Voor dat we inzetten op (prestigieuze) nieuwbouwprojecten wordt er gekeken naar de huidige leegstand en zetten we in op renovatie of lokale nieuwbouw.

2. We blijven inzetten op sociale woningen. We kiezen hier voor een gespreide inplanning in plaats van te kiezen voor een concentratiewijk. ​

3. We stimuleren diverse woonvormen. Co-housing, kangoeroewoningen,… zijn woonvormen die een gemeenschap dichter bij elkaar kunnen brengen. Als Groen juichen we dit soort woonvormen ook toe.

4. Jongeren hebben het steeds moeilijker om een huurwoning te vinden/betalen. Groen wil deze jongeren ook de kans geven om vlotter lokaal een woonplaats te vinden. Daarom wil Groen dat de gemeente de huurwaarborg uit handen neemt van min 25-jarigen die zich in een huurappartement in de gemeente inschrijven.

5. We zetten in op meer groen in het straatbeeld. Pleinen moeten een groene ontmoetingsplaats zijn waar mensen kunnen samenkomen om zorgeloos te ontspannen en te genieten.

6. Groen wil het mensen mogelijk maken om van hun huis een levenslange thuis te maken. We stimuleren daarom burgers die de nodige aanpassingen doorvoeren aan hun woning om de toegankelijkheid te vergroten.

7. Onze woonzorgcentra moeten een vlaggenschip zijn voor kwaliteit en menselijkheid. Groen wil bekijken hoe we de ondersteuning van deze centra kunnen versterken om de hoge kostprijs verder te drukken.

8. Groen ijvert ervoor dat er bij elke nieuwbouw verplicht moet gekeken worden naar de mogelijkheid voor een groene zone en het plaatsen van een fietsenstalling.

9. Groen zet in op een doorgedreven sluikstortbeleid. Voldoende verlichting, banken en vuilnisbakken zijn een eerste stap, maar we ijveren er voor dat sluikstort binnen de 48 uur wordt verwijderd uit het straatbeeld.

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.